Doorpakken in duurzaamheid

Afgelopen maanden hebben we als bestuur geregeld goed contact gehad met de SRO, onze verhuurder, en met de gemeente, onze geldschieter en tegelijk eigenaar van het pand. We hebben gekeken hoe we minder afhankelijk kunnen zijn van subsidie en hoe we meer kunnen samenwerken.

Beide organisaties zijn gebaad bij een duurzame organisatie. Maar ook bij een duurzaam pand, waar wij als gebruikers veel profijt van kunnen hebben. Het afgelopen jaar is echter gebleken dat onze duurzaamheidswensen vooral op papier staan. Vanuit ons bestuur heeft Rik de uitdaging opgepakt om hier mee aan de slag te gaan.

 Rik en Fedde zijn de afgelopen maanden al druk aan het onderzoeken geweest naar wat er nodig is om minder energie te verbruiken. Denk bijvoorbeeld aan slimmer stoken en vooral veel isoleren. Maar ook aan het uitschakelen van apparaten die veel stroom gebruiken als we ze niet gebruiken. Zodat wij als wijkbewoners ook in de toekomst een buurthuis houden. Een buurthuis dat laagdrempelig en vooral betaalbaar voor de wijk inzetbaar is.

 Na vandaag zal Rik jullie via deze weg op de hoogte houden van de voortgang. Heb je er vragen over, wat betekent het voor jou als gebruiker en bezoeker, dan kan hij dit samen met je uitzoeken. Zo krijgen we samen grip op een duurzame organisatie in een duurzaam pand.

Doorpakken in duurzaamheid