Van de voorzitter

Onlangs heeft het bestuur een nieuwe subsidi aanvraag ingedient bij de gemeente. Bij het verscheinen van deze nieuwsbrief is de uitkomst nog niet bekend. De openings woorden werden echter door de lezers zo welkom ontvangen dat ik ze graag met jullie deel:

2018, een jaar om te onthouden. Een jaar dat voor steeds meer mensen duidelijk wordt dat er nog veel nodig is in het Soesterkwartier. Er wordt al veel gedaan aan de kop (Puntenburg), het middenstuk komt in beweging (Emmauskerk). Om de hele wijk te bereiken blijft er ook een ontmoetingsplek in de staart nodig. Daar gaat de komende jaren veel veranderen, de komst van de Rondweg, bouw op het oude NOACK terrein maakt dat er behoefte gaat komen om in gesprek te gaan. De woningen in de staart zijn leuk en gezellig, maar zeker niet groot genoeg om een samenkomen te faciliteren.

De nieuwe sleutel is die grote huiskamer, die groot en klein te maken is voor de behoefte die de samenkomers nodig hebben.

Na het wegvallen van het bestuur in het tweede kwartaal van 2018, is er een beweging die richting ingezet. Een basis bestuur is gevormd door een groep wijkbewoners, die dit belang onderschrijven en de missie van het oude bestuur uitdragen. Samen met InDeBuurt033 en beleidsmedewerkers van de gemeente Amersfoort hebben we keuzes kunnen maken en prioriteiten kunnen stellen. Een deel van deze keuzes hebben hun weerslag in dit plan. 

Het bestuur is dit avontuur met een blanco canvas begonnen en heeft de schets voor 2019 gemaakt. Het komend jaar zullen we de eerste verfstrepen erop staan, zoals verderop in dit jaarplan toegelicht.

Het bestuur

Praatgrage Vrijwilliger gezocht

Ben jij die Soesterkwartierder die graag contacten legt?
Kom dan ons team van vrijwilligers versterken.

Je krijgt een gratis digitale opleiding die specifiek voor de barwerkzaamheden nodig zijn. Het verkregen certificaat is ook geldig voor andere activiteiten in de stad.

Als vrijwilliger wordt je ingewerkt door je collega vrijwilligers en word je onderdeel van een team van vrijwilligers dat uit ongeveer 20 personen bestaat. Als jij je zeker genoeg voelt, kan je zelfstandig het pand openen en sluiten, onze gasten voorzien van een drankje en de afrekening met de penningmeester verzorgen.

We vragen je om minimaal 1 keer per maand actief bij te dragen aan het team.

Meld je aan via deze link: Aanmelding Vrijwilliger

Ingrijpend, maar nodig

Wij, vrjiwilligers en bestuursleden, voelen ons allemaal erg betrokken bij de lokatie. Als vrijwilligers in het bestuur hebben wij als doel gesteld om de lokatie open te houden voor de wijk. De stichting krijgt daarvoor nu nog subsidi van de gemeente, dit is niet oneindig.

Als bestuur kiezen we er dan ook voor een optimale indeling van de beschikbare ruimte. Helaas moeten we dan ook afscheid nemen van enkele vaste gebruikers. Aan alle betrokken groepen hebben we aangegeven dat we gezamelijk naar een zo passend mogelijke oplossing willen zoeken, want alle activiteiten zijn van belang voor de wijk.

Om alles toe te lichten hebben we onlangs een bijeenkomst gehouden, het verslag hiervan is hier te vinden.

Even voorstellen

Na een roerige tijd in mijn leven, heb ik rust gevonden in het vrijwilligers werk. Dat omschrijft wel een beetje hoe ik in elkaar zit. Wie ben ik?
Ik ben Jan-Herman Koller, 47 jaar jong en daarvan bijna de helft woonachtig in het Soesterkwartier. Ik ben wel een echte keientrekker. In het dagelijks leven werk ik als huismeerster in Rotterdam. Opgegroeid in een gezin waar hulpvaardigheid voorop staat, heb ik in het verleden best foute financiele keuzes gemaakt. Maar na een lang gevecht, vooral met mezelf, heb ik dat hoofdstuk kunnen afsluiten.

Het heeft me ook geleerd prioriteiten te stellen, wat vind ik belangrijk. In mijn geval vind ik behuhlpzaam zijn een belangrijke maatstaaf. Ik vond het dan ook logisch om de specifieke hulpvraag van het vorige bestuur te beantwoorden. In eerste instantie om aan te horen wat er aan de hand is. Dat is na 3 sessies uitgegroeid naar een bestuurlijke functie. In de meest organische vergadering die ik in de afgelopen jaren heb meegemaakt, werden als natuurlijk de functies ingevuld.

Naast De Nieuwe Sleutel ben ik ook als vrijwilliger betrokken bij het BuurtBudget, InDeBuurt033, 3812IndeBuurt (BuurtBestuur) en het Buurtnetwerk. Naast al die betrokkenheid heb ik ook ontspanning, dit doe ik met Carnaval vieren. Een leuk weetje hierbij is dat de wijk Soesterkwartier de meeste Stadsprinsen heeft geleverd.

Heb je vragen of wil je me een keer spreken? Neem dan gerust contact op via jan-herman@denieuwesleutel.nl

Buurthuis De Nieuwe Sleutel
Noordewierweg 252-1, mail: info@denieuwesleutel.nl 
Copyright or Legal text
Volg ons, schrijf je in voor de nieuwsbrief
Change your subscription    |    View online